جشنواره بهاری در چین – چون جی Chun Jie

جشنواره بهاری در چین

جشنواره بهاری در چین

از مهم ترین جشن ها در قاره آسیا جشن هایی است که مربوط به بهار می باشد. مانند کشور ایران که هر سال مردم عید نوروز را جشن می گیرند و به انجام مراسم های مختلفی می پردازند. چون جی – Chun Jie یا جشنواره بهاری مراسمی است که در بین قبایل مختلف چشم بادامی ها برگزار می شود. این مراسم نه تنها در کشور چین بلکه در کشور های کره، مالزی، اندونزی و سایر کشور های نژاد زرد بسیار طرفدار دارد. به نوعی می توان گفت که چون جی – Chun Jie مهم ترین جشن کشور چین به حساب می آید. در ادامه سعی می کنیم تا شما را با مراسم ها و آداب های مختلفی که در جشنواره بهاری در چین اتفاق می افتد آشنا کنیم.

تاریخ جشنواره بهاری در چین

یکی از جالب ترین نکات جشنواره بهاری در چین این است که تاریخ مشخصی ندارد. در واقع چینی ها در یک بازه زمانی مشخص به استقبال چون جی – Chun Jie می روند. این بازه زمانی تقریبا با کریسمس هم خوانی دارد. پس اگر قصد دارید چون جی – Chun Jie را از نزدیک ببینید باید در زمستان به چین بروید.

جشنواره بهاری در چین

ویژگی های جشنواره بهاری در چین

از آن جا فرهنگ آسیا در بسیاری از کشور ها وجه اشتراک دارد، جالب است بدانید که مراسم خانه تکانی ما نیز در این جشن نقش دارد. در واقع مردم چین یک ماه قبل از جشنواره بهاری به مرتب کردن و نظافت منزل خود مشغول می شوند. به علاوه این که اکثر آن ها سعی می کنند در این ایام به زادگاه خود بروند و چون جی – Chun Jie را با بستگان خود جشن بگیرند.

یکی دیگر از اتفاقات جالب جشنواره بهاری در چین تزیینات منازل است. در این ایام سر در خانه ها فانوس های قرمز نصب می شود. انواع  اقسام شعر های مختلف از شاعران چینی در کنار فانوس ها وجود دارد. هم چنین ترقه بازی و آتش بازی نیز بسیار پر طرفدار است.

جشن های کشور چین هموراه به جشن های پر رنگ و لعاب و پر شور معروف است. پس تعجبی ندارد که در مهم ترین جشن این کشور رنگ های مختلف را به در و دیوار شهر ببینید. یکی از معروف ترین حرکات در چون جی – Chun Jie انجام رقص شیر و رقص اژدها می باشد. بسیاری از ما چنین رقص هایی را در فیلم های چینی دیده ایم.

یکی از محبوب ترین رنگ ها در کشور چین رنگ قرمز است. به همین دلیل در جشنواره بهاری در چین معمولا رنگ قرمز رنگ قالب است . همه افراد از رنگ قرمز در لباس، آرایش یا گریم، تزیین منازل و یا حتی تزیین لباس اژدها استفاده می کنند.

پدر سالاری

جالب است بدانید که در چین هنوز هم پدر سالاری وجود دارد. نشانه هایی از آن را می توان در جشنواره بهاری در چین مشاهده کرد. رسم است که در این ایام به خانه پدر می روند و باید یک عکس دسته جمعی بگیرند. با توجه به پدر سالاری موجود در این کشور همواره پدر در مرکز عکس قرار دارد. تقریبا تمام خانواده های چینی عکسی دارند که جلوی در خانه پدری ایستاده اند و آن را به اتفاق خانواده شان ثبت کرده اند.

فانوس های جشنواره 

فانوس ها جز جدایی ناپذیر جشن های کشور چین می باشند. جشنواره بهاری در چین نیز از وجود فانوس ها بهره می برد. فانوس های بزرگ و کوچک که در خیابان و کوچه ها موجود هستند. جدایی از زیبایی خاصی که به شهر و حال و هوای شهر می دهند. کاربرد دیگری نیز دارند. روی هر کدام از این فانوس ها معمایی نوشته شده است. اگر شما بتوانید پاسخ معما را کشف کنید. صاحب فانوس به شما هدیه می دهد و دعای خیر او بدرقه راه تان خواهد شد.

جشنواره بهاری در چین

در واقع با این کار ذهن کودکان را به چالش می کشند و توانایی هوش آن ها را افزایش می دهند. در ضمن کودکان با بزرگ تر ها و جامعه تعامل بیش تری پیدا می کنند. به ذوق جایزه و هدیه ذهن خود را درگیر معما های مختلف می کنند. افراد مسن تر هم از هم صحبت شدن با نوجوانان لذت می برند.

دید و بازدید

دقیقا مانند ایران که دید و بازدید عید نوروز بسیار اهمیت دارد در کشور چین نیز چنین اتفاقی می افتد. به کودکان لباس های نو و شیک می دهند. با ذوق لباس ها را تن کودکان می کنند. بزرگ تر ها نیز خود را به شیک ترین و تمیز ترین حالت ممکن در می آورند. سپس به خانه بزرگ تر ها می روند و به آن ها ادای احترام می کنند. این روند در تمام دوران جشنواره بهاری در چین ادامه دارد.

از دیگر نکات جالب چون جی – Chun Jie می توان به شاد بودن و دوری از بدی اشاره کرد. به این صورت که مردم در چین معتقدند در ایام چون جی – Chun Jie نباید به چیز های بد فکر کرد. مرگ ، فقر، درد و کلمات این چنینی بسیار منفور به حساب می آیند.

جشنواره بهاری در چین

آن ها معتقدند که در جشنواره بهاری در چین به هر چیزی بیشتر فکر کنید کل سال را با همان طی خواهید کرد. در نتیجه بسیار توصیه می شود که به جای تفکر به افعال منفی و اتفاقات ناگوار به خوبی های زندگی پرداخته شود. به چیز هایی مانند آرامش، شادی، ثروت و یا هر فعل دیگری که حس خوبی را در انسان ایجاد می کند.

جالب است که جشنواره بهاری در چین یک سری نباید ها را نیز شامل می شود. مثلا در طول چون جی – Chun Jie نباید جلوی درب خانه را آب پاشی کنید. این امر بسیار بد یمن و بد شگون است. یکی دیگر از این نباید ها شکیتن ظروف است. اگر ظرفی بشکند بسیار منفور به حساب می آید. یا مردم چین بسیار معقتدند که در ایام چون جی نباید مو های خود را کوتاه کنند. حتی جارو زدن خانه نیز امر جذابی به حساب نمی آید.

برای مشاهده سایر رسم های مردم چین کلیک کنید.

به هر حال هر کشور و هر ملتی با همین رسم و رسوم ها شناخته می شود و نشان دهنده فرهنگ آن کشور است. در هر صورت با تمام کم و کسر ها جشنواره بهاری در چین بزرگ ترین و رسمی ترین جشن شاد آن ها به حساب می آید. مردم چین در این جشن به روش های سنتی و قدیمی خود جشن می گیرند و حظات شادی را برای خو و خانواده شان می سازند.

 

در کنار جشن ها و مراسم های شاد شما عزیزان هستیم 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 × 1 =