جشن نوروز پر شور ترین جشن کشور ایران

جشن نوروز

جشن نوروز چیست

ایران یکی از بزرگ ترین کشور های قاره آسیا به حساب می آید. در این کشور پهناور فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلفی وجود دارد. هم چنین ادیان مختلفی نیز در کشور ایران به چشم می خورد. در نتیجه این تفاوت ها جشن های بسیار ریز و درشتی وجود دارد. اما جدایی از این جشن ها نیز جشن های شادی وجود دارد که در کل کشور مشترک است. جشن هایی مانند جشن نوروز و جشن شب یلدا که در همه جای کشور ایران برگزار می شود و مردم بی صبرانه منتظر فرا رسیدن این جشن های شاد می باشند.

برای مشاهده توضیحات شب یلدا کلیک کنید.

جشن نوروز یکی از مهم ترین جشن ها در کشور ایران است. داستان ها و فلسفه های بسیار مختلفی درباره این جشن وجود دارد. هرسال اولین روز فروردین برای مردم ایران روز خاصی به حساب می آید. سال نو شروع می شود. آداب و رسوم بسیار عجیب و جذابی  در این جشن وجود دارد. مردم ایران برای شادی و رسیدن به آداب این جشن 13 روز را در نظر گرفته اند. البته که قبل از شروع سال نو نیز مراسم هایی وجود دارد که در ادامه آن ها را نیز معرفی خواهیم کرد.

آداب قبل از جشن نوروز

همان طور که گفته شد جشن نوروز جشن سال نو کشور ایران به حساب می آید. هر سال از فصل زمستان مردم آماده رسیدن به سال نو می شوند. یکی از کارهایی که از گذشته انجام می شده است خانه تکانی است. مراسم خانه تکانی در واقع تمیز کردن زیر و روی خانه است. فرش ها شستشو داده می شود، شیشه ها برق می افتد، همه جای خانه را تمیز می کنند. دلیل آن اولا رعایت بهداشت و تمیزی است. دوما در ایام نوروز مهمان های بسیار زیادی به خانه مردم ایران می آیند. پس به احترام مهمان ها خانه را تمیز می کنند.

یکی دیگر از کار هایی که قبل از جشن نوروز انجام می شود خریدن لباس نو می باشد. در ماه های آخر سال بازار ها بسیار پر رونق هستند. همه مردم سعی می کنند لباس نو تهیه کنند. به این ترتیب سال نو را شیک و زیبا آغاز می کنند. هم چنین شیرینی، آجیل و شکلات های مختلفی تهیه می کنند تا در ایام نوروز از مهمان ها پذیرایی کنند.

جشن نوروز

یکی دیگر از جالب ترین مراسم های قبل از جشن نوروز مراسم چهارشنبه سوری می باشد. هر سال مردم کشور ایران شب آخرین چهارشنبه سال را جشن می گیرند. در این جشن آتش های کوچکی روشن می شود و مردم از کودکان گرفته تا بزرگسالان از روی آتش می پرند. در حین پریدن از روی آتش شعر های مختلفی خوانده می شود. این شعرا معمولا در وصف شروع سال نو و دوری غم و مریضی می باشد.

سفره هفت سین

یکی از زیباترین اتفاقات شروع سال نو چیدن سفره هفت سین است. در یک سفره هفت مورد را که با حرف س شروع می شود می چینند. سکه، سماق، سیب، سبزه، سنجد، سرکه، سیر هر کدام از این س ها نشانه یک چیز است. مثلا سکه نماد پول و رزق و روزی زیاد است. هم چنین آینه و قرآن نیز بر سر سفره قرار می دهند. هنگام تحویل سال رسم است که اعضای خانواده دور سفره هفت سین جمع می شوند ومنتظر شروع سال نو می باشند.

جشن نوروز

عید نوروز

پس از آن که سفره هفت سین آماده شد خانواده ها دور سفره هفت سین می نشینند. و بلاخره در روز اول فروردین عید نوروز شروع می شود. شروع جشن نوروز با دعا و ذکر های مختلفی می باشد. معمولا در این روز و در هنگام تحویل سال اعضای خانواده سعی می کنند در کنار یک دیگر باشند. بزرگ تر ها هنگام تحویل شدن سال برای فرزندان خود دعا می کنند و آروزی رستگاری آن ها را دارند. پس از آن تمام فامیل با هم دست و رو بوسی می کنند و سال نو را به یکدیگر تبریک می گویند.

یکی از جذاب ترین مراحل سال نو برای کودکان پوشیدن لباس نو و بعد از آن گرفتن عیدی است. رسم است که بزرگ تر ها به فرزندان و نوه های خود عیدی می دهند. عیدی مبلغی پول است که برای برکت و خوش یمن بودن آن هدیه داده می شود. معمولا بزرگ تر ها مقداری پول را بین کتاب قرآن می گذارند و آن را مقدس می دانند. پس از تحویل سال از بین قرآن پول ها را برداشته و به کودکان هدیه می دهند.

جشن نوروز

مراسم پس از جشن نوروز

بعد از آن که سال تحویل شد کوچک تر ها به دیدن بزرگ تر ها می روند. پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها در خانه های شان منتظر هستند تا فرزندانشان به دیدن آن ها بیایند. عیدی ها و آجیل های مختلف را برای کودکان و بچه ها در نظر گرفته اند. بعد از آن بزرگ تر ها به نشانه احترام به خانه کوچک تر ها می روند و به این ترتیب در 12 روز عید یک خاندان مدام با هم در رفت آمد هستند. به این گونه یک دیگر را می شناسند و با هم خوش و بش می کنند. مهمانی های بزرگ و کوچک ترتیب می دهند و از دور هم بودن لذت می برند.

سیزده بدر چیست

آخرین روز از جشن  نوروز، روز سیزدهم است. در روز سیزدهم که روز طبیعت نام گرفته است مردم ایران به دل طبیعت می روند. کسانی که باغ دارند به آن جا می روند. به دل کوه و جنگل می زنند و یا در پارک ها با خانواده های خویش جمع می شوند. در این روز ورزش های مختلفی انجام می دهند. خوردن آش و کاهو سکنجیبن در این روز بسیار طرفدار دارد. پیر و جوان با سرگرمی های مختلف در دل طبیعت خود را سرگرم می کنند.

یکی دیگر از کارهایی که در این روز انجام می شود گره زدن سبزه است. از زمان قدیم داستان هایی وجود دارد که دختران مجرد با گره زدن سبزه یا علف و چیزهایی این چنینی بخت شان باز می شود و ازدواج می کنند. در روز سیزده به در گره زدن سبزه به با نیت بر آورده شدن آرزو بسیار انجام می شود.

ما پیام تبریک های شما را به صورت عکس نوشته های رایگان به دست عزیزانتان می رسانیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 7 = 7